Laser niveaumeter LTI klaart klus in Knoxville (VS)

INARTI (B) is gespecialiseerd in industriële automatiseringsprojecten. Men vroeg onze expertise bij een internationaal project in Knoxville – Iowa (VS).
Daar moest bij Microtherm – een fabrikant van innovatieve isolatieproducten – het niveau van kunststof pellets nauwkeurig kunnen worden bepaald. En dat bleek lastiger dan gedacht..

microtherm

LTI saves the day

In eerste instantie had men de inzet van andere merken niveaumeters overwogen. Maar al deze apparaten faalden op één of meerdere fronten. Sommige konden niet uit de voeten met de plaatselijke omstandigheden, andere schoten op technische capaciteiten tekort. Onze laser niveaumeter LTI bleek echter het perfecte instrument voor de toepassing.

Waarom lukt het deze laser niveaumeter wel?

De LTI kenmerkt zich o.a. door de zeer krachtige, smalle laserstraal en de eenvoudige manier om deze uit te richten. Daarnaast is het mogelijk om het apparaat zeer compact in te bouwen en is het bestendig tegen zeer extreme omstandigheden en invloeden.
Voor meer voordelen klikt u hier.

Intercontrol Laser Niveaumeter LTI 01 (pagina)

Maatwerk op afstand

Er was echter nog een uitdaging. Om de projectkosten zo laag mogelijk te houden, kon men ons niet het instrument ter plekke in Knoxville laten calibreren. De lasers werden daarom door ons voorgeprogrammeerd a.d.h.v. de technische tekeningen van de klant en vervolgens verscheept.

Dat bleek niet alleen prima te werken; het gaf ook nog eens extra tijdwinst. In Knoxville hoefde men niets meer in te regelen of te programmeren. De laser kon eenvoudig worden geïnstalleerd en uitgericht. Dit project bleek een mooi voorbeeld van hoe wij onze projecten uitvoeren; maatwerk met innovatieve, betrouwbare instrumenten in volledige samenspraak met de klant.

Meer details over dit instrument

Meer nieuwsberichten