Drukmeters

Elke industrie en toepassing vraagt om een ander soort drukmeter: hoge druk, lage druk, precisiedruk, hydrostatische druk. Team Intercontrol helpt bij de selectie van het juiste type drukmeter en de inbouw. Hieronder een greep uit de drukmeters die wij aanbevelen, aanpassen of inbouwen.

fabrikant
25
techniek
1
5
4
9
vloeistof
2
1
2
1
1
1
2
1
1
1
2
1
toepassing
11
1
4
2
1
1
2
1
1
druksoort
1
12
2
3
9
1
4
1
producteigenschap
1
2
1

Druktransmitters

Druktransmitters meten zowel het drukniveau alsook het drukverschil en zetten deze om in een analoog elektrisch signaal. Wanneer de druk te hoog of te laag wordt, krijgt de gebruiker een melding. Druktransmitters bestaan vaak uit drie onderdelen: druksensor, meetcircuit, procesverbinding

Verschildruktransmitter

Drukverschil is het verschil van druk op twee afzonderlijke punten in dezelfde vloeistof/gas. Een verschildruktransmitter (DP transmitter) is een speciaal type druksensor die deze twee verschillende drukken kan meten en bepalen hoeveel drukverschil er is. Verschildruk-sensoren worden vaak gebruikt in vloeistoftransmissiemedia om het debiet te bepalen.

Dankzij verschillende sensortechnologieën in combinatie met compact gegoten aluminium- of kunststof-behuizingen kunnen onze verschildruktransmitters worden gebruikt voor tal van vloeistoffen en gassen. Bijvoorbeeld voor het bewaken van ventilatiekanalen, filters en ventilatoren in HVAC-ruimten of niveaumeting in gesloten druktanks.