Tankinhoud meten?

Eenvoudig met deze vlotter-niveaumeter speciaal ontwikkeld voor (binnenvaart)tankers.
De magnetostrictieve niveaumeter van Fafnir is speciaal ontwikkeld voor o.a. (binnenvaart)tankers, maar ook uitermate geschikt voor bunkerstations. Deze uiterst nauwkeurige sensoren meten zowel het vloeistofniveau als de temperatuur van de tankinhoud.

De Fafnir meetstaaf is met deze techniek de meest accurate niveaumeter op de markt; een nauwkeurigheid van < 0,1 mm of  0,01% is niet ongewoon. Door middel van vijf geïntegreerde PT 1000’s, kan dit instrument ook een zeer nauwkeurige temperatuurmeting van de lading realiseren. Het bijzondere van deze meter is dat de temperatuur boven het vloeistofniveau niet wordt meegerekend. De behuizing is volledig in RVS uitgevoerd. Middels Hart of Modbus zijn de niveau- en temperatuursignalen beschikbaar..

Wat is magnetostrictieve niveaumeting?

De magnetostrictieve meettechniek is gebaseerd op de zgn. looptijdmeting: langs een snaar in een geleide buis worden elektrische pulsen gestuurd. Daar waar de vlotter drijft, ontstaat een reflectiepuls of echo. De elektronica berekent vervolgens de looptijd tussen het verzenden- en ontvangen van deze pulsen.

Maatwerk

Zelfs beperkte inbouwmogelijkheden zijn geen probleem. Deze niveaumeter is compact, maar kan ook nog eens volledig op maat worden geleverd. Daarnaast bestaan er verschillende uitvoeringen waardoor eigenlijk altijd een oplossing voor de inbouw kan worden gevonden.

De ideale sensor voor toepassingen met weinig vrije ruimte.

Optioneel bestaat de mogelijkheid om de meetstaaf van het proces te scheiden door gebruik te maken van een mantelbuis. Hierdoor blijft de integriteit van het proces gewaarborgd zonder een concessies te doen aan de performance. Een ander voordeel is dat deze meter bijzonder snel geïnstalleerd kan worden. Dat wil zeggen dat er door de korte inbouwperiode bijna geruisloos op een compleet nieuw systeem kan worden overgestapt.

Onze klanten zijn o.a.

Meer weten?

Bel ons of vul het formulier onderaan deze pagina in! Wij geven vrijblijvend advies aan boord, bieden hulp bij de inbouw en inbedrijfname en natuurlijk ben je verzekerd van onze persoonlijke service.

Meer nieuwsberichten