Flowmeter voor bewaking van additief dosering

Geveke Pompen ontwerpt en bouwt complete pompsystemen voor de olie- en gasindustrie zoals de NAM en Shell. Speciaal voor deze hi-tech systemen leveren wij ovaalrad flowmeters ten behoeve van de injectie van chemische additieven.

Skidbouw

Geveke bouwt de complete installatie eerst op een frame; ook wel skid genoemd. Dit gaat veel sneller dan alle losse componenten op de locatie zelf te assembleren. Daarnaast zorgt deze oplossing ervoor dat het productieproces zo kort mogelijk wordt onderbroken en het productieniveau kan blijven gehandhaafd.

Injectie chemische additieven

Een deel van deze skids betreft systemen die onder hoge druk additieven in gas- en vloeistofsystemen injecteren. De te meten additieven zijn o.a. methanol, scale- en corrosion inhibitors en wax; producten met sterk verschillende karakteristiek.

Belangrijke vereisten bij ‘chemical injection’

Er moet exact kunnen worden gemeten hoeveel additief er verpompt wordt. Een lastige opgave omdat het gemiddelde debiet erg laag is, de viscositeit divers en er onder zeer hoge druk verpompt wordt. Andere belangrijke vereisten voor deze doorstromingsmeters zijn dat de toegepaste materialen hoogwaardig zijn en dat zij geschikt zijn voor explosiegevaarlijke zones.

Voor deze toepassing leverden wij de hogedruk OM004 mini-ovaalradmeters van GPI / Flomec uitgevoerd in roestvrij staal en met IEC/ATEX certificering. Deze flowmeters met gebruiksvriendelijke signaalverwerking voldeden volledig aan de hoge eisen die Geveke aan haar installaties stelt.

Bekijk de specs van deze flowmeter

injectie chemische additieven Flomec intercontrol
Meer nieuwsberichten