Brandstofbesparing in landbouw en grondverzet

In de landbouw en het grondverzet bepalen de brandstofkosten een belangrijk deel van de kosten. Hier is veel geld op te besparen!

Ouderwets

Moderne loonbedrijven en verhuurders van landbouwmachines verrekenen de brandstofkosten vaak op basis van nacalculatie. Meestal gebeurt het bepalen van het brandstofverbruik nog op de ouderwetse manier; door tussentijds of aan het eind van de klus bij te tanken.

Een achterhaalde en tijdrovende bezigheid. In piektijden en met een volle planning zit je hier niet op te wachten. Daarnaast is deze methode niet meer dan een grove schatting; het echte verbruik is niet duidelijk.

Registreer jouw echte brandstofverbruik!

Met onze brandstofverbruikmeters breng je het verbruik van de machines makkelijk in kaart. Ze zijn simpel te monteren en je ziet meteen het werkelijke brandstofverbruik; tot op de milliliter nauwkeurig! Deze data wordt direct gelogd, zodat achteraf en zonder enig tijdverlies de rekening kan worden opgemaakt.

Brandstofbesparing bij de bron

Daarnaast helpen onze brandstofverbruiksmeters op eenvoudige wijze met de brandstofbesparing. Met de zogenaamde ´economy-functie´ krijgt de bestuurder direct inzage in welke handelingen veel brandstof kosten. Door zijn handelwijze hier op aan te passen wordt de machine efficiënter gebruikt en zal er veel brandstof worden bespaard.

Kenmerken van onze brandstofverbruiksmeters:

  • geschikt voor alle (land)bouwmachines
  • geschikt voor alle motortypen
  • in verschillende displayvarianten leverbaar
  • economy functie
  • datalog-systeem
  • GPS koppeling
Meer nieuwsberichten