Hydraulische testbank met VSE flowmeter

ALE Heavylift zocht een hydraulische flowmeter om in een testbank te monteren.
ALE Heavylift is een internationale aannemer in zwaar transport en installatie met een grote vloot aan zware kranen en specialistische apparatuur. Zij zochten een hydraulische flowmeter om in een testbank te monteren.

Flowmeter – speciaal voor extreme metingen

Men was  op zoek naar een hogedruk flowmeter voor hydrauliek die breed ingezet kon worden. Enerzijds moest de meter voldoen aan een groot meetbereik, bijvoorbeeld in het geval van grote capaciteiten, anderzijds moest ook een minimale lekkage getraceerd kunnen worden. In het laatste geval moet men dan juist in het lage bereik kunnen meten.

Ons advies

Wij adviseerden de RS 400 van VSE GmbH. Deze flowmeter geeft een hoge resolutie qua pulsen per liter af die de datalogger kan opslaan (100 kHz). De meting kan tot in milliliters worden uitgelezen voor capaciteit en lekkage testen. Het bleek de juiste oplossing voor deze testunit.

hydraulische flowmeter vse rs 400

De perfecte testbank

De meter werd ingebouwd in een testbank t.b.v. flow-, druk- en temperatuurmetingen. Deze is opgebouwd uit meerdere segmenten die eenvoudig in-en-uit het rack geschoven kunnen worden. Hierdoor is de testbank zeer bruikbaar voor service, onderhoud en kalibratie. Omdat de units los gekoppeld kunnen worden is het ook mogelijk om een 2e rack te gebruiken. De testbank heeft een compacte vorm zodat deze zelfs op locatie ingezet kan worden.

Meer lezen over onze testbanken en skidbouw?

..of meer technische details?

Meer nieuwsberichten