Schmidt SS 20.250
flowsensor voor lucht & gas

Schmidt SS 20.250

De kleinste flowsensor voor het meten van lucht- en gasflow in ventilatie, airconditioning, cleanrooms en farmaceutische toepassingen.


Dankzij zijn compacte ontwerp, kan deze flowsensor zeer gemakkelijk worden geïnstalleerd.

Productoverzicht

Fabrikant Schmidt
Meetbereik 0 … 1 / 10 / 20 meter/sec  (zie datasheet voor meer details)
Nauwkeurigheid ± standaard 5% van de gemeten waarde (zie datasheet voor meer details)
Druk 700 … 1.300 hPa
Temperatuur van -20 tot +70 °C
Behuizing RVS 1.4571

Kenmerken

Bij veel toepassingen waarbij lucht of gas wordt gebruikt, is het noodzakelijk om de stroomsnelheid of volumestroom direct te kunnen meten. Door de hoge eisen die de moderne regeltechniek aan apparatuur stelt, moet de desbetreffende sensor snel en exact over een groot bereik kunnen meten; van ‘bijna nul’ tot ‘zo hoog mogelijk’.

Dankzij zijn compacte ontwerp, kan deze flowsensor zeer gemakkelijk worden geïnstalleerd via een flens of een knelkoppeling. De volledige elektronica is ondergebracht in de robuuste metalen buis met een diameter van slechts 9 mm.

Door de zogenaamde dumbell-technologie en de ‘high flow angle’ (radiaal: 360°, axiaal: ± 45°), kan de sensor in bijna elke positie worden geplaatst. Naast het meten van de stroomsnelheid meet deze meter ook de temperatuur van het medium.

Optioneel kan deze meter met een hoge precisie kalibratie worden geleverd, waarin de desbetreffende precisie en reproduceerbaarheid in een ISO certificaat wordt gedocumenteerd. Deze kalibratie kan op elk moment worden hernieuwd.

Bijzonderheden van deze flowsensor voor gassen

De gepatenteerde dumbell-kop kan ook gassen meten die stof bevatten. Als de sensor vuil wordt, kan deze door de gebruiker zonder problemen worden schoongemaakt. De sensor kan ook worden geleverd met speciale beschermende coating, waardoor het bestand is tegen zoutzuur, aceton, zwavelzuur en andere agressieve media.

Toepassing(en)

  • Het controleren en energie-efficiënt regelen van ventilatoren.
  • Continu monitoren van filter units
  • Volumestroom metingen bij afzuigsystemen
  • Toezicht op de laminaire flow in cleanrooms

Download(s)