Flowmeter meet brandstofverbruik op schepen

Berg Maritieme Meetsystemen (BMM) wilde het brandstofverbruik van specifieke scheepsmotoren kunnen registreren; hiervoor zochten zij betrouwbare flowmeters.

Brandstofverbruik meten onder zeer zware omstandigheden

Ten behoeve van een project met grote duwboten, zocht BMM flowmeters voor een exacte brandstofverbruiksregistratie. Een lastige toepassing omdat er veel meer olie rondgepompt wordt dan dat de motoren verbruiken. Tevens wordt de meting fors beïnvloed door temperatuurverandering en pulsaties in de brandstofstroom.

Gangbare flowmeters zijn te onnauwkeurig voor deze toepassing en kunnen niet overweg met de typische pulsaties die zich in de omgeving rondom de dieselmotoren voordoen.

Specialist in flowmeters en brandstofverbruik meten

Brandstofverbruiksmeting is al 25 jaar onze specialiteit. Onze al even lange partnerschap met het Oostenrijkse Kral AG heeft onlangs geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe innovatieve flowmeter; de Kral OME Compact.

KRAL OME Compact dwarsdoorsnede

Deze flowmeters zijn uiterst nauwkeurige brandstofmeters, standaard uitgerust met geïntegreerde flowrichting herkenning en temperatuurmeting. Met deze KRAL OME brandstofmeters wist Berg Maritieme Meetsystemen binnen korte tijd een probleemloos werkend verbruiksmeetsysteem op te leveren.

Bekijk ook onze handige draagbare brandstof
verbruiksmeting

Ideaal voor het afstellen en tunen van scheepsmotoren; denk aan controle na revisie, benchmarking voor additief, commissioning-doeleinden en proefvaren met nieuwe schepen.

 

Onze andere brandstofbesparende projecten voor de scheepvaart

Meer weten over brandstofverbruik meten met deze flowmeter?

Meer nieuwsberichten