Flowbewaking op lagersmering warmwalserij

Arcelor Mittal is een staalbedrijf dat grondstoffen zoals ijzererts en kolen verwerkt tot hoogwaardige staalproducten. Dit doen zij o.a. voor de automobielsector. Wij leverden onze flowmeters voor de warmwalserij.

Betrouwbare flowbewaking borgt productieproces

Ons werd gevraagd om betrouwbare debietmeters te leveren. Deze moesten de smering van de lagers van de versteleenheden continue kunnen bewaken. Dit om slijtage van deze lagers te voorkomen. Indien dit niet goed gemonitord wordt, zou dit tot stagnatie of zelfs complete stilstand van het productieproces kunnen leiden.

Naast het belang van een nauwkeurige meting én de continue monitoring van het oliedebiet moest er ook rekening worden gehouden met de strategische optimalisatie van de site. Daar bovenop kwam als extra uitdaging de bestaande flowswitches die in het verleden door een andere partij waren geplaatst. De nieuwe flowmeters moesten hiermee naadloos kunnen samenwerken. Bij een eventueel laat of verkeerd alarm zou de schade reeds aanzienlijk zijn

Flowbewaking met de flowmeters van Macnaught

Wij adviseerden onze MacNaught ovaalradmeters. Deze flowmeters zijn veelzijdig inzetbaar en uniform in uitvoering, aansluiting en signaalverwerking. Aan alle vereisten kon worden voldaan, met als resultaat een ´gesmeerd proces´ waarbij alle risico´s tot een absoluut minimum zijn teruggebracht.

Macnaught MX industrial

Hoe werkt een warmwalserij?

Circa een derde van de producten die ArcelorMittal vervaardigt zijn zgn. warmgewalste producten. In de continugieterij wordt het vloeibare staal gestold tot strengen, die uiteindelijk in plakken worden gesneden. In de warmwalserij worden deze plakken in verschillende fases tot staalplaat gewalst. Bekijk onderstaande film om de walserij in werking te zien.

Wij zijn Exclusive Dealer van macnaught

Meer nieuwsberichten