Drukmeters
Elke industrie en toepassing vraagt om een ander soort drukmeter: hoge druk, lage druk, precisiedruk, hydrostatische druk. Team Intercontrol helpt bij de selectie van het juiste type drukmeter en de inbouw. Hieronder een greep uit de drukmeters die wij aanbevelen, aanpassen of inbouwen.
-
BD Sensors 17.600 G
druktransmitter (OEM) -
BD Sensors Baroli O2
manometer op batterij -
BD sensors DCT 533
RVS druksensor met IO-link -
BD Sensors DM 01
digitale manometer -
BD sensors DMD 831
verschildruktransmitter met display -
BD Sensors DMK 331
druktransmitter -
BD Sensors DMK 458
keramische druktransmitter voor marine en offshore -
BD Sensors DMP 304
druktransmitter voor ultra hogedruk -
BD Sensors DMP 331 P
druktransmitter -
BD Sensors DMP 333P
RVS druktransmitter voor viskeuze media -
BD Sensors DMP 333P
vergulde druktransmitter voor waterstof toepassingen -
BD Sensors DMP 457
druktransmitter voor scheepsbouw en offshore -
BD Sensors DS 201
druktransmitter -
BD Sensors DS 300
drukschakelaar met IO-Link -
BD Sensors DS 400 P
drukschakelaar voor hygiënische toepassingen -
BD Sensors DS 401
drukschakelaar -
BD Sensors LMK 351
druktransmitter voor agressieve media -
BD Sensors LMK 458
hydrostatische niveaumeter met keramische sensor -
BD Sensors LMK 487
sonde voor maritiem en offshore -
BD Sensors LMK 809
hydrostatische niveaumeter -
BD Sensors LMP 307
hydrostatische niveaumeter -
BD Sensors x act ci
precisiedruktransmitter -
BD Sensors x | act i
precisiedruktransmitter -
BD Sensors XMP ci
Druktransmitter met HART-communicatie -
BD Sensors XMP i
precisiedruksensor
Industriële drukmeters; welke soorten zijn er?
Zoals je ziet hebben wij verschillende soorten industriële drukmeters in onze portfolio; elk met zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. We kunnen ze onderverdelen in 3 hoofdcategorieën:
Mechanische drukmeters
Dit type gebruikt een veer-mechaniek vaak in combinatie met een zogenaamde bourdon tube. Deze klassieke mechanische component is een heel betrouwbare manier om de druk te meten. De bourdon tube is een gebogen buisje wat de neiging heeft te willen strekken als er druk op komt, dit effect vervolgens omgezet naar een draaiing van de wijzer. Bij mechanisch elektronische manometers wordt het geconverteerd naar een elektrisch signaal dat kan worden afgelezen op een display of doorgegeven aan een ander apparaat. Ze zijn vaak relatief goedkoop en gemakkelijk te gebruiken, maar ze zijn niet zo nauwkeurig als andere soorten drukmeters.
Druktransmitters
Deze druktransmitters gebruiken een elektronische capacitieve sensor om de druk te meten. Ze zijn veel nauwkeuriger dan de mechanische variant en kunnen bijv. worden gebruikt om de druk op afstand te meten en vervolgens ergens anders af te lezen. Druktransmitters meten zowel relatieve als statische druk alsook drukverschil tussen twee punten en zetten deze om in een analoog elektrisch of digitaal signaal. Druktransmitters bestaan vaak uit drie onderdelen: procesverbinding, druksensor en signaalcircuit.
Drukschakelaars
Deze worden gebruikt om een signaal te genereren wanneer de druk een vooraf ingesteld niveau bereikt. Ze worden meestal gebruikt om alarmen te activeren of processen te stoppen. Een drukschakelaar kan mechanisch of elektronisch zijn Eventueel gecombineerd met een manometer of elektronische uitlezing.
Drukmeters – Welke factoren bepalen de juiste keuze?
-
Het type medium
Bepaal eerst welk soort medium moet worden gemeten. Is het een gas, is het een vloeistof of juist beide? Dat lijkt eenvoudig, maar daarmee ben je er nog niet. Wat namelijk net zo belangrijk is, zijn de eigenschappen van dat medium; denk aan de dichtheid, viscositeit, agressiviteit, etc.
-
Het drukbereik
Het drukbereik is het maximale drukniveau dat de drukmeter kan meten. Het drukbereik is belangrijk om te weten omdat juist dit de nauwkeurigheid van de metingen bepaalt. Een drukmeter die buiten zijn drukbereik wordt gebruikt, zal niet alleen onnauwkeurig zijn, maar ook zeer gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken.
-
De nauwkeurigheidsklasse
De nauwkeurigheidsklasse van een drukmeter geeft de maximaal toelaatbare foutmarge van de drukmeter t.o.v. de werkelijke druk aan. Bij veel industriële processen is het belangrijk om de druk nauwkeurig te meten omdat het een cruciale rol speelt in de veiligheid en efficiëntie van het proces.
-
De omgevingscondities
Drukmeters moeten bestand zijn tegen de omgevingscondities waarin ze worden gebruikt; droog of vochtig, heel warm of juist extreem koud? Daarom is het goed deze eerst in kaart te brengen.
Hulp bij het kiezen van drukmeters?
Wil je hulp bij bovenstaande keuzes? Ons team staat voor je klaar!