Drukbewaking op hydraulisch gereedschap windmolens

Hytorc ontwikkelt en levert wereldwijd gereedschappen voor industriële boutverbindingen. Voor hun hydraulische sleutels – die worden gebruikt bij de constructie van windmolens op zee – zocht men betrouwbare drukbewaking.
drukbewaking bd sensors 17.600G Intercontrol Hytorc Ice-RFA-reactiearm-TRANS

Drukbewaking voor hydraulisch gereedschap

De Hytorc hydraulische momentsleutel wordt ingezet bij het aandraaien van M64 bouten. Het is van groot belang dat tijdens het aandraaien van deze bouten, de druk nauwkeurig gemeten en geregistreerd wordt. Ook moet de uitvoering compact zijn zodat het gereedschap in kleine ruimtes gebruikt kan worden.

Betrouwbare drukbewaking

Omdat het in het geval van Hytorc ging om grootschalige productie van machinaal gereedschap, zijn wij uitgegaan van een hoge kwaliteit druksensor of druktransmitter, maar in een zo scherp mogelijke prijsklasse.

Onze leverancier BD Sensors heeft een aantal OEM types t.b.v. de machinebouw die voldeden aan alle technische specificaties. Omdat BD Sensors alle ontwikkelingen in eigen beheer doet, kon men ook nog eens zeer concurrerende prijzen neerleggen.

BD Sensors 17.600G - Transmetteur de pression

Snelle levertijden van druksensoren

Een andere uitdaging lag in het engineeringstraject; bij machinebouw worden de sensoren vaak als laatste ingebouwd en daardoor ook als laatste gecontroleerd. In het geval van Hytorc resulteerde dit in een vereiste om levertijden van soms maar één week na te komen. In samenwerking met BD Sensors konden alle druksensoren binnen een week worden geleverd.

Intercontrol biedt altijd maatwerk

Maatwerk voor onze klanten is een van onze belangrijke kenmerken. Binnen de aangegeven mogelijkheden vinden wij altijd de beste oplossing en tegen een betaalbaar bedrag. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer weten over drukbewaking met BD Sensors?

Meer nieuwsberichten