waterdosering in beslagmachines

Een gerenommeerd bedrijf in voedingsmiddelenapparatuur levert wereldwijd professionele machines voor het maken van beslag. Wij leveren nauwkeurige doorstromingsmeters voor de waterdosering in hun geavanceerde mixers.

Waterdoseermeter inbouwen risicovol

Voor deze opdrachtgever is het van belang dat bij de bouw van hun machines, de toegepaste externe meetapparatuur over een lange periode beschikbaar is. De machines van hen staan namelijk over de hele wereld en men wil bij toekomstig service of onderhoud niet hoeven misgrijpen.

Daarbij zal elke wijziging op een in te bouwen onderdeel – hoe klein ook – hoge kosten met zich mee kunnen brengen. Denk hier aan de machinebouw zelf, de uitwisselbaarheid met andere onderdelen, de re-design op tekeningen, de aanpassing van de documentatie, de voorraad reserveonderdelen, etc.

Macnaught als stabiele factor

In het geval van deze beslagmixers wij de CR025 ovaalradmeters van Macnaught ingezet. Al 3 generaties werken deze waterdoseermeters probleemloos. Dat komt allereerst door de kwaliteit, maar ook omdat deze producent in de loop der tijd zo min mogelijk wijzigingen heeft doorgevoerd. Als extra maatwerk hebben onze technici de vorm van het uitgangsignaal aangepast om uitwisseling tussen oude en nieuwe flowmeters mogelijk te maken.

Belangrijke feiten van deze waterdoseermeter

  • Met deze PD meter (positive displacement) is zeer nauwkeurig te doseren.
  • Meetnauwkeurigheid is ± 0,5 % in een meetbereik tot 80 liter per minuut.
  • De flowmeter geeft 52 pulsen per liter af aan het besturingsysteem. De pulsverhouding wordt in de besturing geprogrammeerd om zo op hele liters uit te komen.
  • PPS-constructie
  • FEP ingekapselde afdichtingen
  • Uitzonderlijke herhaalbaarheid van ±0,03%
  • Temperatuur tot 80 °C
  • Standaard 1-punts fabriekskalibratie, met extra punten op aanvraag

De 1″ pulse flowmeters uit de M-serie van Macnaught zijn geschikt voor stromen tussen 3 – 80 l/min (0,79 – 21,13 GPM) en leveren uiterst nauwkeurige debietmetingsprestaties. De M-serie biedt ±0,50% nauwkeurigheid van de werkelijke aflezing in een compact formaat, waardoor er geen flowconditionering nodig is en biedt mogelijkheden voor omstandigheden met hoge druk- en temperatuur.

Onze ervaring met Macnaught

Intercontrol heeft zich inmiddels al meer dan 30 jaar bewezen in diverse flowmetingen voor de procesindustrie; zowel in continu-flowmetingen als batch-metingen. De meters van Macnaught hebben ons daarin nooit teleurgesteld.

Meer nieuwsberichten