Pulsar Greyline PDFM 6.1
Portable Doppler flowmeter

Pulsar PDFM 6.1

Pulsar-Greyline-PDFM-6.1 portable doppler flowmeter

De PULSAR PDFM 6.1 draagbare Doppler-flowmeter biedt snelle, nauwkeurige flowmetingen van (vervuilde) vloeistoffen met vaste stoffen of gasbelletjes. Overal ter plaatse en zelfs in de meest uitdagende industriële omgevingen. En zonder enige downtime – je klemt de sensor eenvoudig op het leidingwerk.

Productoverzicht

Fabrikant Pulsar
Nauwkeurigheid ±2% van de meetwaarde of 0,03 m/s (0,1 ft/s), afhankelijk van welke waarde het grootst is. Vereist vaste stoffen of bellen met een minimale grootte van 100 micron,
minimale concentratie 75 ppm.
Herhaalbaarheid ±0,1%, lineariteit ±0,5%
Debietbereik ±0,03 m/s tot 12,2 m/s (±0,1 ft/s tot 40 ft/s) in de meeste toepassingen.
Vloeistoffen die zwevende vaste stoffen of bellen bevatten, minimale grootte van 100 micron, minimale concentratie 75 ppm
Buismaat Ultrasone sensor kan worden gemonteerd op elke buis met een binnendiameter van 12,7 mm tot 4,6 meter.
Datalogger Capaciteit van 12 miljoen punten, configureerbaar voor snelheid of stroomsnelheid, datum- en tijdstempel, configureerbaar formaat voor Greyline Logger Software (LG2) of CSV.

Beschikbare intervallen van 10 s, 30 s, 1 min, 2 min, 5 min, 10 min, 15 minuten, 30 minuten en 1 uur.

Kenmerken

Of je nu een meting wilt doen op een plek waar je dat nog niet eerder kon, of dat je juist wil controleren of een bestaand systeem goed presteert. Met deze draagbare en opklembare flowmeter worden dit soort klussen wel heel eenvoudig.

Ook voor een directe of een langdurige flowmeting van vloeistoffen met vaste deeltjes of gasbelletjes is dit de beste keuze. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen met ongezuiverd rioolwater, belucht water, stroperige vloeistoffen, slurries en schuurmiddelen. Waar de bekende Transit-time ultrasone flowmeter niet werkt doet de PDFM Doppler flowmeter het meestal uitstekend!

Super-gebruiksvriendelijk voor de meest onvriendelijke toepassingen

Deze PDFM 6.1 is in slechts een paar minuten te installeren. En het is niet nodig om het buismateriaal, de wanddikte of de vloeistofeigenschappen te configureren voordat je deze installeert.

Klem de ultrasone sensor eenvoudig op de leiding, stel de binnendiameter van de leiding in en de meter rapporteert direct het debiet – mits er vaste stoffen of onopgeloste gassen aanwezig en in beweging zijn.

Deze compacte, draagbare datalogger op batterijen is ontworpen voor debietmeting in toepassingen op leidingen die volledig gevuld zijn, met name regenwater, afvalwater, ongezuiverd rioolwater, irrigatiewater, slurries, bagger, en vele andere vloeistoffen waar deeltjes in zitten.

Pulsar-Greyline-PDFM-6.1

De juiste technologie voor de juiste klus

Andere technologieën zoals ‘clamp-on transit-time’ of meters met bewegende delen hebben vanwege de aanwezigheid van vaste stoffen, vervuiling of gas vaak moeite met de flowmeting. Dat is dus niet aan de orde bij de PDFM 6.1 met Doppler-technologie.

Door van buitenaf de frequentieverschuiving te meten van de ultrasone echo’s die reflecteren op de vaste stoffen of het gas, kan deze meter de snelheid bepalen zonder ook maar contact te hoeven maken met het medium. Zolang er vaste stoffen of luchtbellen aanwezig zijn, kan het debiet van de meeste vloeistoffen worden gemeten. Intercontrol biedt ook altijd de mogelijkheid de techniek te testen als we niet zeker zijn of het werkt.

Dit zorgt dat de PDFM 6.1 juist perfect is voor de meest uitdagende toepassingen, zoals gemeentelijk en industrieel afvalwater, slib, productiewater, slurries, rioolwater, pulp en water met abrasieve bestanddelen.

Robuust ontwerp

Om het instrument te beschermen voor de ruwe omstandigheden van industriële omgevingen wordt deze geleverd in een robuuste PELICAN(TM)-koffer. Daarnaast heeft het een geëxtrudeerde aluminium behuizing met beschermkappen, wat beschermt tegen schade door vallen of stoten.

De meter is direct klaar voor gebruik buiten dankzij IP67-geclassificeerde connectoren. Daarnaast heeft de meter een helder LCD-scherm waardoor hij zelfs in de zon gemakkelijk leesbaar is. De PDFM 6.1 is dus overal te gebruiken en kan bijna elke toepassing in de vloeistofmeting aan.

Gebruik deze flowmeter voor projecten waarbij een permanente debietmeter bijvoorbeeld niet is vereist, om defecte meters tijdelijk te vervangen of om de output op een bestaande meter te verifiëren.

Pulsar-Greyline-PDFM-6.1
Pulsar-Greyline-PDFM-6.1

Energiezuinige modus

De ‘slaapmodus’ van de PDFM 6.1 verlengt de levensduur van de batterij . Dat maakt langdurige datalogging op locaties zonder stroom mogelijk. De meter gaat automatisch naar een laag energieverbruik en wordt pas ‘wakker’ om te meten op de door de gebruiker gedefinieerde interval. Deze slimmigheid verlengd de levensduur van de batterij aanzienlijk.

Geavanceerde signaalverwerking

De PDFM 6.1 beschikt over geavanceerde signaalverwerking. Deze filtert storingen en interferentie weg en verbetert de nauwkeurigheid en herhaalbaarheid in de meest uitdagende debiettoepassingen; zoals bijvoorbeeld extreem dichte slurries.

Met de nieuwe mogelijkheden in de software de combinatie met een duidelijk scherm en simpel menu is het nog nooit zo eenvoudig geweest om jouw specifieke toepassing nauwkeurig af te stemmen. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op.

Deze compacte, draagbare datalogger op batterijen is ontworpen voor debietmeting in toepassingen zonder goot of stuw, met name regenwater, gecombineerd effluent, ongezuiverd rioolwater, irrigatiewater, ongezuiverd rioolwater en stromingsdebiet.

Pulsar-Greyline-PDFM-6.1

Toepassing(en)

  • Ongezuiverd rioolwater
  • Belucht water
  • Retour- en afvalslib
  • Slurries
  • Viskeuzere vloeistoffen met vaste delen
  • abrasieve delen in vloeistoffen
  • chemisch agressieve vloeistoffen
  • pulp
  • bagger

Bekijk de video

Download(s)