Hawk Sultan 234
akoestische niveaumeter

Hawk Sultan 234

Met deze ultrasone niveaumeter kan het niveau worden gemeten van vloeistoffen, slurries, vaste stoffen en poeders – tot een afstand van 180 meter!

De Sultan is de meest krachtige contactloze Acoustic Wave-sensor voor niveau-, doorstromings- en positioneringstoepassingen. Een van de meest betrouwbare meters in de markt voor niveaumeting in zware toepassingen.

Productoverzicht

Fabrikant Hawk
Meetbereik van 60 tot 180 meter
Nauwkeurigheid ca. 0,25%
Signaal van 50 kHz tot 5 kHz
ATEX Ja
Voedingsspanning 24VDC
Procesaansluiting 2″ BSP draad, NPT draad, ANSI, JIS, DIN
Communicatie GosHawk,  HART, Modbus, Profibus DP, DeviceNet

Kenmerken

De Sultan serie niveaumeters stuurt krachtige akoestische pulsen uit en onderscheidt zich van traditionele ultrasone transmitters door de lagere zendfrequentie.

Het te meten oppervlak reflecteert deze pulsen en het terugkerende signaal wordt met behulp van speciale software verwerkt. Valse echo’s worden vervolgens geëlimineerd en het juiste signaal versterkt. Hierdoor kan de Sultan ook heel zwak signaal identificeren, zelfs bij veel ruis en extreem stoffige toepassingen.

Deze zelfreinigende sensor vereist geen onderhoud en is ideaal voor het meten van het niveau van vloeistoffen, slurries en vaste stoffen. De combinatie van lage frequentie, hoog vermogen en signaalverwerking (Adaptive Gain Technology) creëert een van ‘s werelds meest betrouwbare niveau-apparaten die op de markt verkrijgbaar zijn.

Op volle kracht

De transmissie van krachtige akoestische golven zorgt voor minimale verliezen door de omgeving waar de sensor zich bevindt. Vanwege de krachtige uitgezonden puls hebben eventuele verliezen veel minder effect dan traditionele ultrasone apparaten. Er wordt meer energie overgedragen, dus meer energie wordt teruggegeven. Geavanceerde ontvangerschakelingen zijn ontworpen om retoursignalen van laag niveau te identificeren en te bewaken, zelfs wanneer de ruisniveaus hoog zijn. Het gemeten signaal is temperatuurgecompenseerd om maximale nauwkeurigheid te bieden aan de uitgangen en het display.

Bekijk de video(s)

Toepassingen

  • Stoffig stortgoed
  • Vloeistoffen met onrustig oppervlak
  • Silo’s en opslagtanks
  • Cement- en betonindustrie
  • Vliegas

Download(s)

Meer Hawk Measurement?