ABB LLT 100
laser level transmitter

ABB LLT 100

 Door de unieke lasertechniek is dit instrument bij uitstek geschikt voor de moeilijke toepassingen waar conventionele niveaumeters niet goed functioneren of veel onderhoud vergen.


Door de unieke lasertechniek is dit instrument bij uitstek geschikt voor de moeilijke toepassingen waar conventionele niveaumeters niet goed functioneren of veel onderhoud vergen.

Productoverzicht

Fabrikant ABB
Meetbereik 0,5 tot 30 mtr (vloeistoffen);
0,5 tot 100 mtr (vaste stoffen);
0,5 tot 200 mtr (bij positionering)
Druk van -1 tot 49.6 bar (afhankelijk van model)
Signaal 4 tot 20 mA (NAMUR); HART 7
Behuizing Aluminium, RVS
Atex Ja
Voedingsspanning  4 to 20 mA, 15.5 to 42 V DC
(HART minimum input voltage is 21 V DC)
procesaansluiting Flens (ASME 2 in., DN50), hygienic fitting / tri-clamp 4 in. (ISO2852)
Communicatie USB

Kenmerken

De unieke techniek van pulserend laserlicht toegepast in de LLT100 maakt een zeer nauwkeurige afstandsmeting op bijna elk materiaal mogelijk. Deze meter levert een uiterst betrouwbare meting op zowel korte als lange afstand, zelfs onder zware omstandigheden zoals mist of een stoffige omgeving. Daarnaast biedt de LLT100 de mogelijkheid te meten op zowel bulkgoed als vloeistoffen, waarbij het meetresultaat niet beïnvloed wordt door de materiaaleigenschappen (bijv. de DK waarde). De LLT100 is verkrijgbaar in een aluminium of RVS behuizing en kan voorzien worden van een scala aan procesaansluitingen.

De niveaumeter voldoet aan de eisen voor Ex zones (explosieveilig klasse 1, klasse 1 (zone 1). Ook bij toepassingen waarbij hoge druk en hoge temperaturen aan de orde zijn kan de LLT100 lasermeter door zijn unieke constructie een oplossing bieden. Deze laserniveaumeter is zeer eenvoudig in te regelen zelfs voorafgaand aan montage! Het programmeren gaat via de USB connectie of, voor programmeren zonder computer, heeft de LLT100 een roteerbaar bedieningspaneel. Dit zorgt voor een eenvoudige en daarmee snelle, flexibele installatie. De LLT100 kan met één configuratie ingezet worden voor toepassingen op verschillende materialen. Het instrument vergt eenmaal geïnstalleerd geen onderhoud meer. Voor toepassingen waarbij condens kan optreden kan de optie ‘verwarmde’ lens worden gebruikt.

ABB LLT100 laser level transmitter RVS hygenic
ABB LLT100 laser level transmitter High pressure

Bruikbaar voor:

Vaste stoffen
Door de niet-divergerende laserstraal kan de LLT100 – onder elke hoek – nauwkeurig meten tot op elk product oppervlak.

ABB laser level transmitter LLT100 - niveau meten van vaste stoffen

Vloeistoffen
Bij vloeistoffen moet de LLT100 niveaumeter loodrecht op het te meten oppervlak staan. Voor uitlijning is de roteerbare flens een uitkomst.

ABB laser level transmitter LLT100 - niveau meten van vloeistoffen

 

Mixers
Bij mixers of andere beweegbare constructies is het vaak lastig om een meter te realiseren. De LLT100 heeft hier geen last van, de laserstraal kan vaak zo uitgericht worden dat hij langs de mixer ‘kijkt’ of middels filtering worden de onderbrekingen door mixers genegeerd.

Toepassing(en)

  • Mijnbouw
  • Kunststofverwerking (granulaat)
  • Veevoer
  • Logistiek
  • Olie & gas industrie
  • Chemische producten
  • Voedsel & dranken
  • Energie
  • Pulp & papier
  • Farmaceutische industrie

Bekijk de video

Download(s)