Compressor met flowbewaking op maat

Aerzen is gespecialiseerd in de transport- en compressie van gassen. Het bedrijf produceert al bijna 40 jaar industriële blowers, gasmeters en compressoren. Wij werden ingeschakeld bij de flowbewaking op een compressor.

Flowbewaking met extra vereisten

Onze expertise werd gevraagd bij het op maat maken van compressoren voor één van hun projecten. Een flowbewaking tot maximaal 20 m3/uur met explosieveilige Atex schakelcontacten moest daarbij worden geïnstalleerd in het olie circuit.

Hierbij zijn wij uitgegaan van de flowschakelaar WBMC van Meister, deze is specifiek ontworpen om doorstroming te bewaken. Wij hebben deze schakelaar in samenwerking met Meister geschikt gemaakt voor dit grote meetbereik.

Maatwerk tot in details

Omdat de betreffende compressoren zeer compact gebouwd moeten worden en alles binnen het frame moet passen, zijn de inbouwposities van de instrumenten van groot belang.

Het lukte ons om het ontwerp in vrij korte tijd door te voeren;  inclusief de ontwerptekeningen (step-files) die nodig waren om alles passend te maken in de 3-D tekeningen. Daardoor kon deze flowbewaking binnen de aangegeven mogelijkheden, het scherpe budget en de strakke planning worden ingebouwd.

Bekijk de specs van deze flowmeter

Meer lezen over flowbewaking

Meer nieuwsberichten