Pulsar Greyline Mantaray
portable flowmeter voor ‘open kanalen’

Pulsar Mantaray

Deze draagbare Open Channel Flow Meter is ontworpen voor stromingsmetingen in bijvoorbeeld open kanalen en gedeeltelijk gevulde rioolbuizen en leidingen. Dit apparaat is ideaal voor het meten van natuurlijke stromen en regen-, riolering- en irrigatiewater.

Productoverzicht

Fabrikant Greyline
Kanaaltypes Open kanalen en alle soorten pijpleidingen
Elektronicabehuizing Water-, lucht- en stofdicht (67) polycarbonaat.
Bedrijfstemp. (Elektronica) -20° tot 60° C (-5° tot 140° F )
Nauwkeurigheid Niveau: ±0,25% van bereik of 1 mm (0,04″). Snelheid: ±2% van aflezing.
Herhaalbaarheid en lineariteit ± 0,1%
Draad Min 16 AWG / Max 10 AWG
Display
Witte matrix met achtergrondverlichting – toont debiet, totalisator, relaisstatussen, bedrijfsmodus en kalibratiemenu.
Programmering Ingebouwde 5-toets kalibrator met Engelse, Franse of Spaanse taalselectie
Batterij Intern oplaadbaar NiMH, 12VDC, 10.000 mAh. Lader: 6A (100W Max), 100-240VAC 50/60Hz ingang, UL en CE vermeld
Uitgangen/communicatie
4-20mA, 500 ohm of 0-5VDC (100 mA) via menuselectie
2 solid-state relais 40V AC/DC max., nominaal 250mA; programmeerbaar voor flow en/of niveau alarm of flow proportionele puls (sampler/totalisator, Max frequentie 0,4 Hz)
Breakout Box
Aansluitingen voor laderingang, externe accu-ingang, 2 relais, 4-20mA (0-5V)
Elektrische overspanningsbeveiliging: sensor, 4-20 mA en wisselstroomingang
Datalogger Programmeerbare gegevenscapaciteit van 2 miljoen punten, tijd en datum gestempeld plus opgemaakte stroomrapporten inclusief totaal, gemiddeld, minimum, maximum en tijdstippen van optreden. Inclusief USB-uitgang naar Flash Drives
Loggerintervallen programmeerbaar 10, 30 sec, 1, 2, 5, 10, 15, 30, 60 min
Gewicht 6,8 kg
Sensor
Snelheidsmeetbereik 0,1 tot 0 ft/sec (0,03 tot m/sec) 2 6,2 en terugstroom tot -5 ft/sec (-1,5 m/sec)
Niveaumeetbereik Minimale opvoerhoogte: 1 in (25,4 mm). Maximale opvoerhoogte: 15 ft. (4,57 m)
Bedrijfstemperatuur -15 tot 80 °C
Materialen 316 roestvrij staal, epoxyhars, polyurethaan
Sensorkabel 7,6 m onderdompelbare polyurethaanmantel, afgeschermd, 3-coaxiaal
Sensormontage inclusief MB-QZ roestvrijstalen montagebeugel
Temperatuurcompensatie automatisch en continu

Kenmerken

De MantaRay maakt gebruik van een ultrasone sensor om zowel het niveau als de snelheid van stromend water continu te meten. De sensor is bestand tegen vervuiling, corrosie en slijtage.

Op het grote verlichte LCD-scherm monitor je realtime o.a. de stroomsnelheid. Via de met de 4-20mA- en relaisuitgangen maak je verbinding met samplers of SCADA- en telemetriesystemen. Download logbestanden naar een USB-geheugenstick.

Makkelijk in gebruik

De kalibratie is eenvoudig: voer de leidingdiameter of kanaalafmetingen in en de MantaRay berekent automatisch de stroomsnelheid en het totaal. De ultrasone sensor wordt in de pijp of op de bodem van een kanaal gemonteerd met een roestvrijstalen montagebeugel (meegeleverd) en een enkele schroef in de bodem van de pijp of het kanaal. Er zijn verder geen speciale verbindingen, gereedschappen of hardware vereist. De sensor is volledig afgedicht zonder openingen of poorten.

Draagbare flowmeter voor het controleren van pijp- of kanaalcondities

Een zorgvuldige selectie van de montageplaats van de sensor resulteert in de beste prestaties en een onderhoudsvrije werking. Vermijd locaties waar sediment zich ophoopt. De grootst mogelijke nauwkeurigheid wordt verkregen wanneer het water niet te turbulent is en de snelheid gelijkmatig over het kanaal wordt verdeeld.

Het kanaal mag direct stroomopwaarts van de montageplaats van de sensor geen dalingen of richtingsveranderingen vertonen en de helling van de buis of het kanaal mag niet groter zijn dan 3%. De MantaRay kan de voorwaartse stroomsnelheid meten tot 20 ft/sec (6,2 m/sec) en de achterwaartse stroomsnelheid tot 5 ft/sec (1,5 m/sec).

Het elektronica- en softwaremonster en de gemiddelde stroomsnelheden zorgen continu voor stabiele meetwaarden. De ondergedompelde snelheids-/niveausensor meet de stroom in gedeeltelijk gevulde en overvolle leidingen met een druk tot 10 psi. Er is geen speciale instelling of afstelling nodig. De minimaal aanbevolen buisdiameter is 6” (150 mm).

Ingebouwde datalogger met 2 miljoen punten

Gebruik de MantaRay om stroomwaarden met tijd- en datumstempel op te slaan met tussenpozen van 10 seconden tot 60 minuten. Dagelijkse stroomrapporten worden automatisch gemaakt waarbij de totale, minimale, maximale en gemiddelde stroomsnelheden worden weergegeven op het LCD-scherm. Breng logbestanden over naar een USB-flashstation door gewoon verbinding te maken met de USB-uitgang van de logger.

Er wordt Windows-software meegeleverd om logbestanden in grafiek- en tabelformaten weer te geven, meeteenheden te wijzigen en stroomrapporten te genereren. Exporteer gegevens naar grafische of tekstbestandsindelingen, of rechtstreeks naar Microsoft Excel.

Bekijk de video

Download(s)