Brandstof bunkeren

Brandstofkosten hebben een groot effect op de totale kosten van jouw onderneming. Daarom is het niet alleen belangrijk om het verbruik in de peiling te hebben, maar ook om exact te weten wat er precies gebunkerd is.

Risico

Bij brandstof bunkeren gaat het om enorme hoeveelheden brandstof die er in de scheepstanks worden gespoten. Dus bij het afrekenen kan er al snel iets fout gaan.

Natuurlijk krijg je als ontvangende partij vooraf altijd netjes een bunker requisition form met daarop de kwaliteit, hoeveelheid en specificaties van de te leveren brandstof.  Maar zodra je als ontvangend schip dit zogenaamde bunkerformuliertje hebt getekend, is het simpelweg een kwestie van vertrouwen of de opgetekende hoeveelheid ook daadwerkelijk volgens afspraak wordt geleverd.

Inzage gewenst

Als je daarin volledig afhankelijk bent van de bunkerleverancier, dan kun je achteraf nog wel eens voor verrassingen komen te staan. Als ontvangende partij wil je dan ook inzicht hebben in de bunkerleveranties die plaatsvinden – zeker als dat buiten de landsgrenzen is.

Dus als je na het bunkeren jezelf wel eens hebt afgevraagd hoeveel brandstof je nu hebt gekregen, of dat het onduidelijk was waar je voor hebt betaald, dan is dat eigenlijk heel simpel op te lossen: met onze bunckercheck-meter!

Eenvoudige inbouw

Onze ‘bunkercheck’ kunnen wij heel eenvoudig inbouwen. Deze inbouw vergt een relatief korte montage die binnen een dag is afgehandeld. Wij bouwen onze flowmeter tussen de tankdop en de opslagtanks in en verbinden deze eenvoudig met de communicatiemiddelen op de brug.

Gewoon zelf controleren

De bunkercheck-meter geeft echt direct inzicht; al tijdens bunkeren! Terwijl er wordt getankt registreert de nauwkeurige flowmeter  probleemloos de geleverde hoeveelheid brandstof. Je bent dus niet meer afhankelijk van de ‘gekalibreerde’ metingen van de bunkervoorziening, maar verifieert gewoon zelf de geleverde hoeveelheid.

Er is keuze uit twee meetprincipes:

  • een Coriolis massameter met een meetwaarde in kilo’s of tonnen (leverbaar met MID ijkcertificaat).
  • een 3-straals ultrasone volumemeter voor gasolie die de inname in m3 registreert.

Beide principes zijn even nauwkeurig en betrouwbaar. Daarnaast hebben onze bunkercheck-flowmeters een vrije doorlaat – dus zonder bewegende delen – en zijn zodoende niet onderhevig aan slijtage. Door deze te koppelen aan de instrumentatie van de brug heb je realtime inzage in de geleverde brandstof. Nooit meer twijfel over de hoeveelheid gebunkerde brandstof!

Betrouwbare apparatuur

Intercontrol biedt een assortiment van innovatieve verbruiksmeters en flowcomputers; een compleet aanbod van betrouwbare en fraudebestendige instrumenten. Deze kunnen eenvoudig worden ingebouwd en zijn bestand tegen de rauwe omstandigheden waar u mee te maken heeft. Wil je weten of onze oplossing ook voor uw schip of vloot kan worden ingezet, neem dan even contact met ons op..