KRAL K-serie
universeel inzetbare schroefpomp

KRAL K-serie

Schroefpomp voor verpompte media tot 16 bar

KRAL schroefpomp - K-serie - KF flensschroefpomp

Eén van onze best verkochte producten: compact en universeel toepasbaar, betrouwbaar en efficiënt. De schroefpompen uit de KRAL K-serie zijn ook goedgekeurd voor gebruik aan boord van schepen.

Productoverzicht

Fabrikant  Kral
Afgiftesnelheid 5 tot 2.900 l/min.
Afleversnelheid 5 tot 510 l/min.
Max. drukverschil 16 Bar
Temperatuurbereik van -20°C tot 180°C – Met magnetische koppeling tot 300°C.
Viscositeit 10.000 mm²/s
Behuizing Nodulair gietijzer EN-GJS-400
Schroeven staal, genitreerd
Goedkeuringen ABS, BV, CCS, DNV, GL, LRS, MRS, NK, RINA
Atex II 2 GD b/c groep II, categorie 2
Verwarming elektrisch, media of stoom

Kenmerken

Geschikt voor vele toepassingen, zeer compact, robuust, flexibel, uitstekende prijs-prestatieverhouding. Bijzonder geschikt voor drukken tot 16 bar. Alle producten uit de K-serie hebben een interne veiligheidsklep en kunnen worden besteld met DIN-flenzen in inline-opstelling – behalve de KFT en de KFN.

Zoals alle KRAL-schroefpompen zijn de pompen uit de K-serie zelf-aanzuigend, leveren ze pulsatiearm en zijn ze – in tegenstelling tot andere functionele principes – eenvoudig regelbaar.

Vergeleken met andere typen pompen transporteren KRAL schroefpompen een grote verscheidenheid aan media, kwaliteiten en viscositeiten in constant hoge hoeveelheden, zelfs bij een hoog drukverschil. Verdere voordelen zijn het compacte ontwerp en de hoge flexibiliteit.

KRAL KH voetschroefpomp

KRAL KH

Voetschroefpomp

KRAL KV staande schroefpomp

KRAL KV

Staande schroefpomp

KRAL KFT schroefpomp met bovenliggende DIN-flenzen

KRAL KFT

Schroefpomp met
bovenliggende DIN-flenzen

Toepassing(en)

Chemische industrie
De KRAL K-serie schroefpompen kunnen worden gebruikt voor het verpompen van chemicaliën, zuren, basen, oplosmiddelen en andere agressieve vloeistoffen in diverse chemische processen.

Petrochemische industrie
In de petrochemische sector worden deze schroefpompen ingezet voor het verpompen van ruwe olie, raffinaderijproducten, smeermiddelen, brandstoffen en andere petrochemische producten.

Maritieme en offshore-industrie
Ook geschikt voor toepassingen zoals het bunkeren van brandstof, het verpompen van smeeroliën, koelwater, ballastwater en andere vloeistoffen aan boord van schepen en offshore-installaties.

Energieopwekking
KRAL K-serie schroefpompen worden gebruikt in verschillende energieopwekkingsinstallaties, waaronder thermische centrales, kerncentrales en hernieuwbare energie-installaties, voor het verpompen van water, koelmiddelen, smeermiddelen en andere vloeistoffen.

Voedsel- en drankenindustrie
Voor het verpompen van ingrediënten, additieven, smeermiddelen en andere vloeistoffen in voedselverwerkings- en drankenproductieprocessen.

Farmaceutische industrie
KRAL K-serie schroefpompen worden gebruikt voor het nauwkeurig verpompen van farmaceutische grondstoffen, actieve ingrediënten, oplosmiddelen en andere kritische vloeistoffen in farmaceutische productieprocessen.

Chemische doseringssystemen
In toepassingen waar nauwkeurige dosering en menging van chemicaliën en additieven vereist zijn, zoals waterbehandeling, afvalwaterzuivering, zwembadbehandeling en industriële procescontrole.

Bekijk de video

Download(s)