Beinlich ZPD
tandwielpomp

Beinlich ZPD

De pompen uit de ZPD-serie zijn uitermate geschikt voor dosering, procestechnologie en hydraulische toepassingen.

Beinlich pomp ZPD

De Beinlich ZPD is een tandwielpomp die specifiek is ontworpen voor het verwerken van vloeistoffen met hoge viscositeit en bij hoge drukken. Deze pomp wordt vaak gebruikt in industriële toepassingen, zoals in de chemische industrie, farmaceutische productie en in de verwerking van kunststoffen. Beinlich biedt de ZPD-pomp in verschillende varianten aan, afhankelijk van specifieke eisen en toepassingen.

Productoverzicht

Fabrikant Beinlich
Verdringing 0,1 tot 517 cc/rev
Snelheidsbereik 10 tot 1.750 rpm
Viscositeitsbereik 0.8 tot 1.000.000 MPa
Temperatuur -20 tot 150° C
Druk tot 200 Bar

Kenmerken

Flexibiliteit en Aanpassingsmogelijkheden: De ZPD-serie is de meest flexibele lijn van externe tandwielpompen van Beinlich. De pompen kunnen worden geoptimaliseerd voor specifieke klanttoepassingen door middel van talrijke aanpassingen, waaronder verschillende materialen, afdichtingen, en lagers.

Materiaal en Configuraties: De pompen zijn beschikbaar met behuizingen van gietijzer of roestvrij staal. Er zijn 42 verschillende verplaatsingsgroottes, 5 asafdichtingsopties, en meerdere lager- en slijtplaatopties beschikbaar.

Toepassingen: De ZPD-pompen worden veelal gebruikt voor doseer- en overdrachtstoepassingen in diverse industrieën zoals de chemische industrie, verf- en lakindustrie, hydrauliek, kunststofindustrie, levensmiddelenindustrie, en de farmaceutische industrie.

Beinlich ZPD tandwielpomp (zij-aanzicht)

Voordelen van de ZPD externe tandwielpomp:

  • Lage pulsatie en nauwkeurige dosering van het te transporteren medium
  • Hoge druk
  • Groot stroombereik
  • Groot aantal variaties
  • Meerdere opties voor constructiemateriaal
  • Meerdere afdichtingsopties

Belangrijke versies en varianten van de Beinlich ZPD-pomp:

1. Standaard ZPD

De standaard versie van de ZPD-pomp is ontworpen voor algemene toepassingen met hoge precisie en robuustheid. Het biedt een breed scala aan debieten en drukmogelijkheden.

2. ZPD Hygienic

Deze versie is speciaal ontworpen voor toepassingen in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. De pomp is gemaakt van materialen die geschikt zijn voor hygiënische toepassingen en kan gemakkelijk worden gereinigd.

3. ZPD EX

De EX-versie van de ZPD-pomp is ontwikkeld voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Deze pomp voldoet aan de ATEX-richtlijnen en is ontworpen om veilig te werken in omgevingen waar ontvlambare gassen of dampen aanwezig zijn.

4. ZPD High Temperature

Deze variant is geschikt voor toepassingen waarbij de pomp moet werken bij hoge temperaturen. Het ontwerp van de pomp en de gebruikte materialen zijn bestand tegen extreme hitte, waardoor het geschikt is voor het verpompen van hete vloeistoffen zoals gesmolten polymeren.

5. ZPD Custom

Beinlich biedt ook maatwerkoplossingen waarbij de ZPD-pomp kan worden aangepast aan de specifieke eisen van een klant. Dit kan bijvoorbeeld het aanpassen van de materialen, de tandwielconfiguratie of de aansluitingen omvatten.

6. ZPD Duplex/Multistage

Voor toepassingen die een hogere drukopbouw of een grotere capaciteit vereisen, biedt Beinlich ook multistage of duplex-versies van de ZPD-pomp. Deze configuraties maken gebruik van meerdere pompelementen in serie of parallel om de prestaties te verhogen.

7. ZPD-A Serie

Naast de ZPD-serie biedt Beinlich ook de ZPDA-serie aan, die speciaal is ontwikkeld voor toepassingen die de hoogste precisie en nauwkeurigheid vereisen. Deze pompen kunnen worden geleverd met een ingebouwde flowmeter en zijn geschikt voor zeer nauwkeurige doseertoepassingen.

Beinlich ZPD tandwielpomp (opengewerkt)

Montage- en Installatieopties: Er zijn verschillende montageopties beschikbaar, waaronder pompen met vrije as, met pompdrager en koppeling, of met magneetkoppeling. Beinlich biedt ook complete units aan inclusief motor.

Schachtafdichtingen

Mechanische afdichting met vergrendelingskamer

Mechanische afdichting met vergrendelingskamer en axiale structuurcompensatie

Magnetische Koppelingsdichting

3-voudige oliekeerring met vergrendelingskamer

Plugverpakking

Plugverpakking – centraal pak

Montagevarianten

F – Pomp met naakte as

FB – Pomp met schuine voet

FCB – Pomp met voet- en flensontwerp

FCV-K – Pomp met pomphuis en koppeling

VMAG – Pomp met flens voorbereid voor bevestiging van een magnetische koppeling

Toepassing(en)

  • doseertechnologie (dosering van media zonder vulstoffen: polyurethanen, isocyanaat, polyol, katalysator, additieven, siliconen, brandstoffen, lijmen, oliën, hotmelt, verf)
  • procestechnologie
  • systeemtechniek
  • smeerolieproductie

Download(s)