Gezocht: Technical Sales Engineer

Word jij ons nieuwe commerciële talent?

Als Technical Sales Engineer ben jij partner in ons sales team. Je werkt nauw samen ervaren enthousiaste collega’s. Met het team of zelfstandig inventariseer je de klantbehoefte op het vlak van meet- en regeltechniek. Scherp zicht krijgen op de wensen- en eisen van de klant, een heldere probleemanalyse en slimme technische oplossingen; daar krijg jij energie van! Ben jij commercieel en technisch ingesteld ?

Het is onze ambitie om de komende jaren te groeien. Dit vraagt flexibiliteit, maar biedt ook ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze cultuur is open en huiselijk.

Wie zijn wij?

Al meer dan 20 jaar leveren wij zowel standaard als maatwerk meet- en regeloplossingen. Wat ons zo uniek maakt? We werken samen met (vaak unieke) fabrikanten van over de hele wereld en zijn niet gebonden aan maar een of een paar leveranciers.

We pakken elke uitdaging van klanten aan en proberen een oplossing te bedenken, de apparatuur die wij aan onze opdrachtgevers leveren biedt vaak een oplossing die men nergens anders vond.

Wij werken niet voor, maar mét onze opdrachtgevers. En onze klanten zitten in vele segmenten zoals voeding, farmacie, scheepvaart, raffinaderijen, kunststof, new-energy en nog veel meer! Zo horen onder andere Shell, BP, Aquafin, Arcelor Mittal, BASF, Borealis, tot onze klantenkring.

Wie ben jij?

Jij bent bij voorkeur iemand met een commerciele opleiding. Zoals bijvoorbeeld Marketing, maar met een goed gevoel voor techniek.

Uw commerciële achtergrond met een passie voor techniek past perfect in het profiel. Je kunt goed luisteren, doorvragen en analyseren.

Je vindt het leuk om klanten te adviseren en je krijgt energie van slimme technische oplossingen. Organisatorisch heb jij je zaken op orde en je houdt de commerciële kant van een project nauwlettend in de gaten.

Wat ga je doen?

Intercontrol heeft een breed productenpakket op het gebied van meet- en regeltechniek. In nauwe samenwerking met huidige en toekomstige klanten bedenken we oplossingen op maat.

In de creatieve fase van het verkooptraject vorm jij een belangrijke speler. Samen met collega’s buig je je over vraagstukken, maak je de technische vertaalslag naar de wensen en eisen van de klant en vind je bij een van onze leveranciers de gewenste technische oplossing.

Wanneer alles duidelijk is en de klant akkoord is begeleid jij het project. Als het gaat om een combinatie van onderdelen, betrek je collega’s van service en techniek erbij. Later, in de after sales fase, zorg je voor de gewenste klantondersteuning. Je krijgt voldoende ruimte om je te specialiseren in diverse technologieën en producten van diverse fabrikanten. Je mag deelnemen en bijdragen aan producttrainingen van onze leveranciers, zodat je weet waarover je praat.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken iemand die anderen vanuit passie weet te verleiden. Je bent goed in het bedenken van creatieve en innovatieve oplossingen, focus houdt op de wensen van klant en steeds het commerciële resultaat centraal stelt. Maar ook iemand die leergierig is en zich goed weet uit te drukken in het Nederlands en Engels. En Frans erbij zou helemaal geweldig zijn.

Je vindt het vooral leuk maatwerk oplossingen in de meet en regeltechniek aan te bedenken en te verkopen. Ons vakgebied is een niche waarvoor geen specifieke opleidingen bestaan. Daarom kijken we met een brede blik naar jouw achtergrond.

Ons aanbod

Je bent van harte welkom in onze organisatie, waar we samenwerken, diversiteit, flexibiliteit heel belangrijk vinden. We zijn een gezond bedrijf met jaren ervaring. 

Je mag rekenen op een functie van 38 uur per week. We bieden een aantrekkelijk loonpakket met extralegale voordelen. 

Meer weten of solliciteren?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je verder ontdekken of deze job bij je past? Bel  ons kantoor op 03 283 81 60,

Marijn vertelt je graag meer over de functie en onze organisatie. Mocht je het prettig vinden om eerst vrijblijvend kennis te maken in Ekeren, dat kan uiteraard ook. Je bent van harte welkom.

Al overtuigd? Stuur ons jouw cv op info@intercontrol.be